Proiectul imobiliar Statiunea Nucet – Parcul Natural Bucegi

La acest proiect am facut referire de cand a aparut ideea, tratand succesiv diverse aspecte in doua articole:

https://buceginatura2000.wordpress.com/2012/11/08/proiecte-de-anvergura-in-bucegi-valea-soarelui-si-muntele-nucet/

https://buceginatura2000.wordpress.com/2012/12/04/imagini-cu-zona-muntelui-nucet-visul-unei-statiuni-pierdute/

La ultimul articol, acela din 04.12.2012, am publicat imaginile cu terenurile de pe muntele Nucet. Asa cum am mai spus, la scurt timp dupa publicarea articolului, cineva „a intervenit” si astazi veti observa ca acele poze nu pot fi vizualizate…pentru mine, aceasta tentativa este foarte clara…doar un infractor putea da o astfel de dispozitie. Nu mai pot fi vizualizate pozele.

Bineinteles ca astazi am sa postez altele. Pentru ca, foarte probabil, povestea aceasta nu se bazeaza decat pe vorbe multe si pe fapte la timpul viitor. Realitatea din teren este cu totul alta.

Tot terenul detinut de acesti „investitori” , ii pun cu ghilimele, pentru ca atat timp cat numele lor este ascuns, este limpede ca nu exista seriozitate, se afla atat in Parcul Natural Bucegi, cat si in situl Natura 2000 Bucegi. Degeaba induc oamenii in eroare unii politicieni damboviteni, acea suprafata de 200 hectare este exact in mijlocul ariei protejate.

Pe de alta parte, o a doua minciuna uriasa este ca „israelienii isi fac singuri drumurile”. Proiectul acesta a fost gandit de ani de zile, dar abia acum ne spun si noua. Intreaga zona ce va fi cuprinsa in acest proiect imobiliar are deja drumuri de acces impecabile. Asfaltul existent nu are concurent in Targoviste sau in orasele de pe Valea Prahovei. Stiti ce accesibilizeaza acele drumuri foarte bine asfaltate?

5DJ 713, impecabil asfaltat…vedere de pe Varful Nucet.

NIMIC! Nu exista un obiectiv, o casa, o constructie pe langa acestea…doar terenuri, pasuni si paduri, incluse in reteaua ecologica europeana Natura 2000. Acesti smecheri au stat in spate si au tras sforile, pentru ca DJ 713, ce strabate Platoul Bucegilor, sa fie asfaltat. In acelasi timp, Directia Silvica Targoviste, cu siguranta tot influentata si ajutata, a accesat bani pentru asfaltarea drumului forestier Bolboci Mal Stang, drum care nu accesibilizeaza altceva decat paduri virgine.  Aceste doua drumuri incadreaza terenul detinut de acesti „investitori”, ambele drumuri asfaltate anul trecut. Ce naiba drumuri sa-si mai faca ei, cand te-ai dus cu asfaltul pana la usa lor?

1Panou ce arata interesul dovedit de Romsilva in asfaltarea unei paduri, coincidenta sau nu, pe acolo va fi si statiunea Nucet…poate avem de a face cu o crestere artificiala a preturilor…la terenuri. Vine unul mare cu proiectul si noi astia, hotii mici, asteptam sa luam si noi ceva 🙂 Asa ca, hai sa-i facem galerie. Real sau nu, poate urca pretul.

Toata aceasta smecherie, facuta cu sprijinul celor care au lucrat si celor care lucreaza in Romsilva, are doar un scop: imbogatirea unora prin orice mijloc.

Ziarul „Adevarul” publica astazi un articol cu acest proiect, va trimit la stirea preluata de Yahoo:

http://ro.stiri.yahoo.com/v%C3%A2rful-nucetul-%C3%AEn-vizorul-israelienilor-care-vor-s%C4%83-050632610.html

Este uluitor cum presedintele Consiliului Judetean Dambovita face tot felul de afirmatii. Ori cineva il ameninta, ori il induce in eroare. Parca tine un discurs, ne potopeste cu afirmatii, cu metodele de a sustine proiectul.

D-le Presedinte, nerostind numele acelor investitori, proiectul nu poate fi considerat serios. Ascunzand faptul ca acea statiune va fi in centrul ariei protejate, deci trebuie impuse niste cerinte de protectie a mediului, proiectul este descalificat din start. Cerintele de mediu impuse in cadrul unui proiect inseamna uneori bani suplimentari. La cele 100 de milioane de euro ar fi o nimica toata. Daca fugiti de acest aspect, inseamna ca si investitorii  se feresc de acest lucru. Si cand fugi de frica sa nu cheltuiesti bani putini, inseamna ca nu-i ai nici pe cei multi.

Harta Sit Natura 2000 BucegiVa rog sa priviti harta sitului Natura 2000 Bucegi, asa cum a fost aceasta publicata in Monitorul Oficial si cum a fost trimisa Comisiei Europene. Noi, ca sa intram in UE, am avut obligatia sa declaram un procent din teritoriul national drept sit Natura 2000. Nu poti sa schimbi acum destinatia unei astfel de zone. Ai vrut in UE, asta este…ai inclus in reteaua ecologica europeana anumite suprafete si trebuie sa te conformezi legislatiei europene de mediu. Nu dai autorizatii in „cel mai scurt timp”…trebuie sa dai altceva, dovada de responsabilitate, in primul rand.

De asemenea, informatia detinuta de dumneavoastra este eronata. Daca ai 6000 de locuri de cazare, nu ai cum sa ai 6000 de angajati, cum spuneti dumneavoastra :)) Adica fiecare loc de cazare produce salariul unui om, acopera si costurile de intretinere, nu? :))) Bine, trec peste aspectul profit, care este, evident, colosal 🙂 Pai atunci, fiecare pensiune, sa zicem cu 20 de locuri, trebuie sa aiba 20 de angajati? V-a mintit cineva, acest lucru nu este posibil…Doamne Fereste! 🙂

Este foarte bine ca se fac investitii, mai ales in zona damboviteana a Bucegilor, loc unde fostul presedinte al CJ Dambovita, Florin Popescu, si-a batut joc de banii oamenilor, inventand o strategie de dezvoltare a turismului putreda si utopica…interesul fiind doar cheltuirea banilor prin firme cunoscute. S-au cheltuit milioane de euro si nu s-a creat un singur loc de munca, nici macar paznic nu este pe la obiectivele ridicate…au insa ursii grija de ele. Si hotilor, nenumarati in acea zona, am vazut ca le este rusine sa fure ceva de la acele magarii ridicate. Mereu m-am intrebat cum naiba unii nu au furat ce este pe acolo? Cred ca oricine este socat cand vede, de exemplu, cabana Podu cu Florile a Consiliului Judetean. Toata lumea stie ca peste 20 miliarde lei vechi s-au cheltuit la acest obiectiv. Va spun eu ca orice hot este socat de dimensiunile acestui jaf din banii oamenilor. Orice hot capoteaza cand vede un astfel de obiectiv :)) Ce naiba sa mai fure si el? Nu poate, i se blocheaza mintea, cand vede unde s-au dus atatia bani. Se lasa de meserie in urma unui astfel de soc! :)) Poate ca ar trebui facut un tur de vizitare cu puscariasi, predate lectii de „Asa Nu!” 🙂

Ce vor sa faca „investitorii” pe muntele Nucet? Au apa, este ditamai lacul in apropiere, au curent electric la doi pasi, au asfalt pe 2 laturi ale proprietatii detinute…deci, ce urmeaza? Sa acopere dezastrul ecologic pe care vor sa-l faca:

– Apa o vor lua din raul Ialomita-lacul Bolboci, si aceasta va ajunge inapoi in lac, acum nu stiu cum te descurci cu purificarea acelor ape menajere, tinand cont ca activitatile de poluare a lacului, acumulare de apa potabila, sunt cu desavarsire interzise. Nici macar cu o barca cu vasle nu esti lasat sa te plimbi pe Bolboci.

-Avand proprietatea incadrata de 2 drumuri super asfaltate pe banii prostilor, romani, europeni, nu mai conteaza, vor vrea sa lege cele doua drumuri intre ele.

11Drumul Bolboci Mal Stang, asfaltat impecabil in 2012. Vedere de pe muntele Nucet. Ar trebui sa va intrebati si de ce nu merg afacerile cu terenuri prin Valea Ialomitei…s-au falsificat atatea acte, s-au schimbat atatia proprietari, s-au dat atatea tzepe…in plus, treaba cu constructiile nu este permisiva deloc…in loc sa aruncati banii, mai interesati-va! Cati nu au terenuri pe acolo si nu le cumpara nimeni…

-Numai ca, daca defrisezi padurile si vinzi lemnul, poate obtii importante sume de bani, poti apoi vinde terenuri curatate…

-Statiunea va avea nevoie de multa, multa apa, inclusiv pentru partii, daca vor face si instalatii de inzapezire artificiala.

-Impactul asupra mediului va fi unul urias, acest lucru poate fi dedus din afirmatiile presedintelui CJ Dambovita. Daca dumnealui spune ca nu este in aria protejata si acele hectare chiar acolo sunt, este limpede ca stie ce se va intampla.

-Proiectul poate fi aplicat, dar nu la o asemenea anvergura de distrugere, si numai daca implica specialisti din Ministerul Mediului. Nu trebuie sa fim nici prea ecologisti si nici prea permisivi. Dar, intai, proiectul trebuie sa depaseasca stadiul vorbelor.

-Daca investitorii erau seriosi, ii vedeam pe la stiri, isi etalau bunele intentii, asa stau in spate, ies cei din Consiliul Judetean sa linisteasca prostimea. Cand vrei sa investesti 100 milioane de euro ai tot interesul sa nu ai probleme…si nu ai probleme decat daca esti transparent, daca sunt banii tai si stii ca poti face ce vrei cu ei. Fiind liniste, inseamna ca nu exista seriozitate, ca nu exista atatia bani si ca este o alta lovitura imobiliara cu care deja ne-am familiarizat de vreo 20 ani.

Nu se poate vorbi de o uriasa oportunitate pentru oameni. Daca exista acea suma de bani, investitorii trebuie sa o dovedeasca, nu pe vorbe, ca asa investeste oricine si 1 miliard de euro pe Luna. Chestiile cu oportunitatile uriase pe care le ratam, oameni inconstienti care nu realizeaza ce uriase beneficii vom avea, locuri de munca, bla-bla, sunt depasite, ne-am desteptat si noi, au trecut totusi peste 20 ani. Nu poti sa vii sa minti in asemenea hal…ai ceva de spus, arati si dovezi. Unde s-a vazut investitor a carui prima grija sa fie locurile de munca? Pe el il intereseaza profitul, sa-si scoata banii…

14Pantele muntelui Nucet, vedere spre lacul Bolboci…cum ajungi cu o partie de schi de aici si pana la lac este cam problematic. Dupa ultima poiana, aceea de langa padure, vine o rapa uriasa

Deja m-am adresat unor institutii de mediu, dl. presedinte Tutuianu vorbea de grabirea emiterii actelor…Stati usurel, acele acte, autorizatii, nu se emit asa, in termen scurt, mai ales ca nu stie nimeni ce sunt sau cine sunt acei „israelieni cu afaceri prin America si Europa”. Pare o reeditare a anului 1990, „vin strainii cu ajutoare” :))) Si noi trebuie sa credem tot, sa multumim, sa ne ploconim… Apoi, la autorizatie trebuie atasate acte emise de autoritatea de reglementare in domeniul mediului. Si nimeni nu iti da un act in doi timpi si trei miscari pentru un asemenea proiect imens desfasurat intr-un sit de importanta europeana. Trebuie sa existe un studiu pe biodiversitate, un raport la studiul de impact, dezbatere publica, parcurgerea unor etape procedurale…din ce vad, au de gand sa ignore aceste aspecte. Iar acea autorizatie nu va fi deloc legala.

4Aspect 1 Platoul Nucet

Nu-i nimic, vedem ce spun anumite institutii de mediu, apoi, saptamana viitoare, sau maine, vad eu, o sa trimit niste adrese pe la Anti-Frauda, Politie, Diicot, cine stie ce tun se mai pregateste. Oricine are un proiect bun pentru comunitatile locale il expune public, dovedeste ca are bani, credibilitate. Si atunci comunitatea il ajuta sa aplice proiectul, orice autoritate il sprijina… dar asa?

Vine X pe vorbe sa faca el o statiune…vine presedintele Consiliului Judetean sa spuna ca 6000 de locuri de cazare inseamna 6000 de locuri de munca…vine tot dansul sa spuna imensa… sa nu mai spun ce, ca terenul nu este in zona protejata… vine Romsilva si asfalteaza un drum prin paduri virgine… exista zvonuri ca acel drum a fost asfaltat pentru ca au terenuri pe acolo fosti sefi de ocoale si directii silvice… toata lumea stie ca astia in loc sa se ocupe de ingrijirea padurilor, asfalteaza drumuri prin acestea… dupa cum toata lumea stie ca nu s-a facut nimic bun pentru cetatenii judetului Dambovita in Parcul Natural Bucegi, ca investitie, in ultimii 5 ani.

6Aspect II Platou Nucet, cum se coboara de la varf spre Valea Ialomitei

Un proiect nu se aplica astfel, creand din timp diferite facilitati, actionand din umbra… ceri pareri, te informezi, nu faci ce vrei tu din doua motive: s-ar putea sa-ti scape aspecte importante si apoi nu banii inseamna cheia reusitei. Nu am auzit niciun specialist adevarat, in turism sau mediu, spunand ceva despre acest proiect. Daca seful Parcului Natural Bucegi, d-l director Iuncu, este inert cand vine vorba despre protectia mediului si nu are niciun fel de opinie, pentru a nu deranja pe nimeni, si reiterez faptul ca, avand in vedere trecutul sau monahal, dansul in afara de rugaciuni nu are ce sa mai faca pentru Parcul Natural, nu inseamna ca toti stam asa si credem orice.

7Aspect III Platoul Nucet … vedere spre zona Padina-Pestera

8Aspect IV Platoul Nucet

Nu stiu cum seful judetului poate da acte asa repede, nu a aratat niciun proiect pe hartie, nu o documentatie, nimic… dar este foarte incantat. Poate mai ramanem naibii si fara padure si fara pasuni, cine stie ce vile isi fac unii pe acolo. Daca le vor ridica, cine sa le mai demoleze?… Trece timpul, se uita scopul initial, se fac noi invarteli…cine stie, vrea sa uneasca cineva viitorul domeniu schiabil de pe Nucet cu acela din Sinaia… ca se cam invecineaza. Dupa ce se ridica un hotel si o partie, poate conjunctura politica va permite si o instalatie de transport pe cablu, din alte fonduri, ale statului, ale europenilor. Va dati seama, cine a gandit proiectul acesta, „Statiunea Nucet”,  a mirosit ca este vorba de bani, de investitii ce se amortizeaza relativ repede. Nu baga nimeni 100 milioane de euro ca sa aiba profit copiii lui, peste 30-40 de ani.

2Varful Nucet vazut de pe domeniul schiabil al statiunii Sinaia

3Vedere de pe Varful Nucet spre domeniul schiabil al Sinaiei… intre cele doua, DJ 713 asfaltat anul trecut.

Sa fim realisti… ceva este in neregula!

32 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Sebi spune:

    m-ai provocat cu acest articol. consideratiile tale sunt si pe placul meu. ar trebui sa ai in vedere si de ce sustine tutuianu proiectul nucet. Sunt bani multi in joc, spagi consistente. am sa te ajut sa-ti faci o imagine cu acest proiect. cauta pozele cu probleme si uita-te pe ele cu atentie. esti baiat istet iti vei da seama de ce au fost blurate. In poiana de care vorbesti vor face un hotel mare. ai intuit, se va taia padurea si vor lega drumul de la bolboci cu drumul de platou. centrul de greutate este aceea poiana. constructiile vor fi sadite, in stanga si in dreapta. orice este copac va fi taiat. instalatiile pe cablu vor porni de pe platoul nucet, la fel si partiile. schiorii pot schia de pe un domeniu pe altul. constructiile trebuie sa aiba vedere spre lac.

    Apreciază

    1. Indiferent de faptul ca au sau nu bani, scopul nu este sa dea de lucru la oameni, sa fim seriosi. Multumesc, logic, nu pot pune pe Platoul Nucet decat constructii de tip statii de telescaun. Insa vezi tu, problema este stabilirea in teren a proiectului, unde vor sa ridice exact statiunea. Este limpede ca vor face defrisari. Din aceasta afacere, ramane de vazut cum au oamenii de castigat. Deja mediul este clar ca nu are. Hai sa vedem si componenta umana, de ce se merita sa bagam buldozerul si sa taiem padurea? Eu cred ca in afara de aceia care au terenuri pe acolo, altcineva nu are de castigat. As vrea sa ma insel.

      Apreciază

  2. Camelia spune:

    Bineînţeles că tu nu te vei lăsa, nu vei abandona lupta, Don Quijote, fie şi când simţi că e una purtată cu morile de vânt, ştii cum să înfigi lănci între vertebrele fiecăreia.
    Aşa îmi pare uneori lumea ta ca fiind una a oamenilor singuri, dar ştiu că nimic şi nimeni nu ţi-o va (în)frânge. Ai vreun Sancho, vreun scutier fidel care să te înveţe arta protejării? O stăpâneşti însă preabine.
    Pune tunurile pe ei!

    Apreciază

    1. Mie imi plac lucrurile clare, nu facute pe ascuns. Daca ai intentii bune le arati tuturor. Daca nu ai, te apuci si minti. Deja se minte ingrozitor de prost, totul miroase a manipulare, a inducere in eroare. Cred ca ideea este sa se marseze pe transformarea situatiei din teren, apoi nu mai are relevanta ce se va mai face. Nu mai schimba nimeni nimic. M-as bucura sa fie ceva pentru o comunitate, nu pentru cativa smecheri ce si-au luat pe acolo terenuri si acum mint cat pot de mult.
      Eu cred in ce fac, au fost si unele rezultate…daca o mie de oameni spun la comanda un lucru, nu inseamna ca si eu trebuie sa spun la fel. Ne-am cam saturat de hotii, de furturi, de capusarea banilor publici si alte asociate. Real, concret, vreau sa vad si eu un proiect normal in Bucegi. Vin astia cu minciuna lor ca baga 100 milioane de euro. Nu au fost banii astia pe timpul PDL si vin acum pe timp de criza…este o manevra imobiliara, se vede asta din puzderia minciunilor…uite, chiar mi-a venit ideea sa intreb la Ambasada Israelului cine sunt oamenii astia, investitorii, daca exista…
      Ca nici nu au prins ursul si deja ii vand pielea…iar in Bucegi, cat timp sunt si eu pe aici, se vor intampla mai greu acele lucruri ce aduc atingere interesului general, patrimoniului natural. Nu zice nimeni stop proiectelor, insa orice proiect trebuie sa respecte mai intai legea si apoi sa vina in sprijinul unei sau unor comunitati. Tunurile sunt pregatite mereu 🙂 Nu plecam asa, cu mainile in buzunar 🙂

      Apreciază

  3. edy spune:

    Acolo unde sunt pasuni uscate nu erau paduri de mult?

    Apreciază

    1. Erau, bine zis. Uscatura ce se vede, cam neclar, este alcatuita de fapt din buturugi si mormane de crengi uscate. Dusmanii Parcului, costumati in verde, au taiat si pe acolo, crezi ca i-a intrebat cineva de sanatate. Au defrisat mici zone, in anii trecuti, ce nu se vad din puncte panoramice. Problema este ca in pofida acestor marsavii, circa 90% din acele paduri sunt virgine, neatinse de drujba sau de topor…este o jungla deasa de molid, in care stau diferite animale.

      Apreciază

  4. mariana spune:

    Mai sunt nişte fotografii ce nu pot fi vizualizate şi la articolele precedente celui din 04.12.2012, respectiv, la cel din 01.12.2012 şi la cel din 03.12.2012, poate făceau probe, încercări.
    Chiar sunt uluitoare declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa referitoare la acest proiect. În noiembrie 2012 susţinea cu tărie că terenul aferent proiectului nu se află în arie protejată, acum spune contrariul, şi anume că da, terenul se află în zona Parcului Natural Bucegi. În noiembrie 2012 declara că se vor crea 3000 de locuri de cazare, acum spune că se vor crea 6000 de locuri de cazare, culmea, cu aceiaşi bani, aceeaşi sută de milioane de euro ce se tot vehiculează.
    Cred că se impune a fi urmărit îndeaproape acest proiect, prea este controversat. Şi trebuie odată să începem şi noi să aplicăm proiecte cu respectarea inclusiv a legislaţiei de mediu. Doar există cadrul legislativ şi un întreg aparat de stat ce se ocupă cu această problemă, sau care ar trebui să se ocupe.

    Apreciază

    1. Trebuie sa ma ocup sa le reinlocuiesc pe cele din 3.12. si pe cele din 1.12., multumesc ca m-ai facut atent. Nu ma deranjeaza foarte tare acest procedeu, sunt obisnuit cu multe magarii, am vazut destule prin Bucegi, nu prea ma mai surprinde ceva…insa cand te supara cineva cauti argumente… in fine, nu este asa important.
      Da, nu stiu ce are dl. Tutuianu, poate ca este putin agitat din cauza intereselor, cine stie ce o fi in spatele acestui proiect. La noi este greu sa fii serios. Am vazut ca se tot contrazice, ba este una, ba alta, acum spune sa se emita rapid actele, acum spune de zona protejata. Cred ca il induce in eroare cineva. Stii, sunt de acord sa faci anumite lucruri ca sa iti vinzi un teren la un pret bun. Mai sunt de acord si ca poti ridica artificial preturile, simuland aplicarea unui proiect, pentru ca asta este realitatea la noi. Dar acum vorbim de 200 hectare din Bucegi, acestea nu sunt suspendate ca sa nu fie in zona protejata, nu ai cum sa iei o piatra in mana, sa fii pe Bucegi si sa spui ca piatra nu este in Parcul Natural. Sper ca autoritatile sa nu cada chiar asa de repede in astfel de capcane. Intai trebuie verificat cine sunt acei oameni, ce vor sa faca, in ce fel trebuie ajutati sau in ce fel trebuie indrumati sa respecte legea. Sunt multe necunoscute, o sa vedem ce va mai fi.

      Apreciază

  5. rosculet robert spune:

    salut prietene,este mult de comentat pe aceasta tema dar nu cunoastem dedesubturile afacerii asa ca o sa stam sa vedem ce se intimpla ca si pina acum tu scrii,te zbati cu nenumarate reclamatii peste tot iar ei….cainii latra ursul trece stii si tu ce poti sa faci? esti constient de rezultatele alegerilor? ne conduc tot cei ce au vindut si au cumparat tot ce s-a putut asa ca … oricum ai fost cu ei la alegeri recunosti?????

    Apreciază

    1. Va salut si eu 🙂 Intr-adevar, nu cunoastem dedesubturile, adevaratele intentii. Cu siguranta, ca le vom vedea in timp. Asa a fost mereu, ursul a trecut si cainii au latrat, da’ macar au latrat nu a trecut asa :)) in liniste. Au fost si cazuri cand s-a mai impiedicat si ursul asta. Daca sunt atatia bani la mijloc va dati seama ca nu conteaza nimic, vand astia si luna de pe cer. Bineinteles ca am fost si sunt in continuare un sustinator al USL, pentru ca nu exista alternativa si deocamdata le acord credit…dar nu inseamna ca eu sustin orice actiune. PDL-ul a devalizat tara si ca sa acopere furturile masive, au dat afara oameni, au pus impozite, s-au departat de la obiectivele lor initiale… Logic ca-l prefer pe Ponta ca prim-ministru, ca exemplu, sau ca-i dau naibii pe aia cu spatiul lor Schengen. Tot logic este ca la furat nu mai conteaza culoarea politica, si s-ar putea ca portocalii de Dambovita sa-i fi tras dupa ei si pe cei care conduc acum Consiliul Judetean. Eu chiar daca ma agit aparent inutil, nu inseamna ca ma voi opri maine, sau poimaine. Pot face asta toata viata 🙂 Ei traiesc pentru bani, eu pentru Bucegi, sunt diferente de viziune :)) Mai bine, pregatiti unditele ca ati zis ca ma luati la Bolboci la pescuit…acum se topeste zapada.

      Apreciază

    2. Ce ironic…ce detasare…ce atitudine high-class…Dom’ne,parca as fi la sfatul batranilor si iti sorb fiecare cuvant…Din cauza astora ca matale se da de ceasul mortii tineretul din tara asta.Si nu ma refer doar la faptul ca tratezi totul cu o indiferenta de mi se intoarce stomacul pe dos,ci si la faptul ca ai o mentalitate de „invingator” pe care o mai si impartasesti celor din jur.Retine ca mi-am ales pe cat posibil cuvintele…

      Apreciază

      1. Nu pot sa cred 🙂 Ma uit de cateva ori…tu esti SNV 🙂 Sunt cam suparat pe tine, ca ai plecat si nu ai mai spus nimic atata timp. Dar… 🙂 Bine ai venit sau revenit, nu stiu cum sa-ti spun mai bine.
        Dl. Rosculet a stat ani buni si mai sta pe munte, a vazut toate nenorocirile posibile prin Bucegi. Uneori chiar crezi ca nu se mai poate face nimic. Hotii cei mai mari din Bucegi reprezinta statul…si cand vezi ca ei isi bat joc de legea pe care ar trebui sa o aplice, iti cam piere orice speranta.

        Apreciază

    3. Turism-Busteni spune:

      Bob, baiatul este unic in felul sau. Ai vazut cate a facut. E foarte bine ca scrie. Pe Google cauta muntele nucet, varful nucet, o sa vezi la primele rezultate blogul buceginatura. Nu e inutil. Iti aduci aminte ofertele cu terenuri la Bolboci? Daca eu vreau sa cumpar un lot la Bolboci il caut pe net. Gasesc articolele acestea si cad pe ganduri. Are dreptate baiatul, sunt multe nereguli. Nu se construiau pana cum vile in valea Ialomitei? In 10 ani s-a construit cate o vila pe an. Proiectul mare tinteste deblocarea vaii, la fel urmareste Savin cu valea Cerbului. E nevoie de un proiect mare sa se dea drumul la constructii.

      Apreciază

      1. Am scris odata un articol intr-un ziar si m-a cautat unul dintre aceia care vindeau terenuri prin acea parte a Bucegilor. Era nemultumit ca ii stric pretul 🙂 Este ruda cu cabanierul de la Bolboci.Mi-a spus atunci o poveste intreaga. Intr-unul din articolele pe acest subiect „Nucet”, este un link catre un articol publicat in Romania Libera. De aceea, nu prea se construieste ca situatia este incurcata, proprietarii s-au tot schimbat, au fost despagubiti locuitori ai Moroenului cu sume mici sau au fost expropriati astfel incat terenul sa revina Consiliului Judetean. Totul este complicat pe acolo, cred ca doar arhitectul-sef al judetului stia exact. Pe langa faptul ca daca te alegi cu un teren, sa zicem ca nimeresti unul fara probleme ascunse, este greu sa construiesti. Trebuie sa imparti bani in toate directiile pentru avize. Au reusit sa construiasca doar marii politicieni si marii afaceristi…si acum sunt cabane, diferite locatii fara acte prin Valea Ialomitei.
        Totul se invarte in jurul banilor si a puterii de influenta. Nu cred pana la proba contrarie ca se urmareste interesul cetatenilor.

        Apreciază

  6. daniel spune:

    Baietii in verde nu te lasa sa faci nici macar fotografii in padure daca ii intrebi, dar nu par prea deranjati de turme de oi, de cei care taie si fura lemne, caini hoinari etc
    Ce scrii aici imi aduce aminte de cazul Ciucas, unde s-a asfaltat un drum de mai multi kilometri pentru a ajunge la o cabana, unde nu poti face nimic. Cei care vroiau sa urce pe munte o faceau si inainte.

    Apreciază

    1. Sunt locuri in Bucegi in care s-a interzis pasunatul de prin 1960, pentru ca anumite animale sa fie mai bine protejate, peisajul conservat…din pacate astazi nu mai stie nimeni acest lucru. In conditiile in care drumuri judetene mult mai importante decat acela de pe Platoul Bucegi, sunt pline de gropi, este complet aiurea sa te duci cu asfaltul pe munte. Intai faci cai de acces spre munte, apoi pe acesta…este o comparatie oricum nereusita. Drumul forestier Bolboci Mal Stang arata mai bine, la asfalt ma refer, decat drumul national dintre Sinaia si Targoviste. Mereu s-au folosit de astfel de tertipuri, accesibilizam cabane si obiective turistice, avem o strategie de dezvoltare durabila…concret, nu au avut decat gandul sa fure bani publici. Cam in toti muntii tarii asa este…
      Cine vrea sa ajunga la o cabana o poate face destul de bine si pe un drum neasfaltat sau pe poteci turistice. Nu ne urcam in masina in centrul Bucurestiului si ne mai dam jos langa Sfinx.

      Apreciază

      1. Ana Stefan spune:

        Ce alte investitii fantoma vor mai face oare?O noua cabana Podu cu Flori unde sa se surpe pamantul pe fundatie? Un camping care nu are pod de acces si unde ursii distrug usile? O cabana ca in saua DIchiului care nu are apa si curent? Un refugiu salvamont foarte mare si amplasat prost?
        Asta e parerea mea cred ca faptele vorbesc de la sine nicio investitie facuta nu a fost gandita.

        Apreciază

        1. La inceput am fost foarte curios si am incercat sa inteleg ce voia dl. Florin Popescu, pe atunci presedintele CJDB. Dupa cam 2 ani, adica acum, incep sa inteleg rationamentul sau.
          1. Vorbarie lunga presarata cu termeni bombastici ca sa zapaceasca populatia, o poveste cu binele cetatenesc din care nu trebuie sa lipseasca minciuna cu locurile de munca.
          2. Pretexte sa cheltui bani.
          Si, a inventat o strategie denumita durabila, care nu avea nicio legatura cu turismul, dupa care a ales cele mai proaste amplasamente posibile. Am stat si m-am gandit: oare toti sunt prosti si nu vad ca fac o cabana intr-un mal de pamant si ca acesta se va prabusi peste ei? Cum nu aveam cum sa fiu eu singurul care observa acesta lucru, rezulta ca nu era mai nimeni prost…si atunci ce erau?
          Concluzia mea a fost ca erau : Hoti! Pentru ei si faptul ca acel mal de pamant de la Podu cu Florile ce venea peste ei, era o mana cereasca. Insemna ca vor fi cheltuiti alti bani, acesta a fost scopul principal, crearea de pretexte pentru a cheltui banii. Daca stii, CJ a cerut suplimentari de fonduri indeosebi la cabana Podu cu Florile, pentru a stabiliza versantul. Banii au venit, eu nu am vazut in teren vreo stabilizare de versant.
          In zona Zanoaga, vizavi de cabana, a fost o data un pod de fier. In loc sa-l repare si sa aiba astfel pod spre camping, l-au luat si l-au dus la fier vechi.
          Nu a fost gandit nimic, cum spui si tu, si cum oricine poate vedea, pentru ca nu s-a urmarit sa se realizeze ceva durabil.
          Ar trebui demisi toti aceia care au pus umarul la aceste proiecte.

          Despre „Statiunea Nucet”, cred cum spunea cineva mai sus, ca de fapt se urmareste sa se dea liber la construit in acea zona. Dar mai cred ca asteapta unii sa creasca preturile, cred de asemenea ca este o intreaga mafie imobiliara implicata…”Israelienii” or fi vreo cativa autohtoni ce au deschis o firma prin Israel 🙂 Presupun si eu, oricum pana acum nu au nicio credibilitate, nu au dovedit nimic. Unde este dezbaterea publica prin care tot poporul dambovitean sa afle ce se construieste pentru binele sau? Deja actualul presedinte doreste in 30 de zile cel mult, sa se emita autorizatia de construire :)) adica nu aduci la cunostinta oamenilor ceva, nu o masura de protectie a mediului…doar lacune, balbaieli, erori cu 6000 locuri de munca adica 6000 de angajati…Neincredere!

          Apreciază

          1. Ana Stefan spune:

            Vom trai si vom vedea,Mai am o inrebare , stiu ca era un proiect de strapungere a Leaotei sa iasa in zona Bran Moieciu prin Ratei sau Bratei prin 2005 ,mai stii ceva de acest lucru. Intamplator am fost in zona Ratei prin noiembrie si am vazut ca se fac niste ziduri de consolidare a drumului, Deasemenea pe soseaua Tabara Caprioara-Tabara Cerbul sau facut niste masuratori acum vreo jumatate de an

            Apreciază

              1. Din ce stiu, in aceste zile, multi s-au dus pe la Agentia de Dezvoltare, unde am inteles ca se croieste un plan pentru investitii/dezvoltare ce se vor face pana in 2020. Nu am mai auzit nimic cu acest proiect spre Moeciu, banuiesc ca este in stand-by, acum au gasit chestia asta cu Statiunea Nucet. Sper sa nu calce pe urmele lui Popescu, sa nu se deprinda cu metodele sale…sper sa fie ceva serios, sa se mai faca si ceva pentru oameni, pentru mai multi, nu doar pentru o mana de smecheri.

                Apreciază

  7. Tara lu’peste(imputit)…Adriane,de cand nu ne-am mai auzit am fost plecat in Letonia,care la drept vorbind n-are nici 1% din ce avem noi aici in „gradina maicii Domnului”…Pffff.In schimb cea mai mare bogatie a tarisoarei aleia o reprezinta resursa umana(darzenie sovietica+conduita civica occidentala).By the way…Letonii nu sterg la cur Italieni si nici fetele lor nu merg la produs in Spania.Letonii isi fac firme si merg sa lucreze in USA si Canada… Oricum nu are rost sa intru in detalii fiindca am convingerea ca n-o sa inteleaga nimeni nimic,asa ca ma rezum la a fi doar indignat de lasitatea si nepasarea noastra a tuturor.Ma intreb si eu…oare astia de-si clocesc ouale de-o viata si se iau de apendicele tau si mai au si tupeul sa te critice nu realizeaza ca au de-a face cu un mini erou local care a avut curajul sa se ia in coarne cu tiranul urbei in perioada lui de glorie??Sau contrar folclorului,de fapt „Omenii munCelui” au (in marea lor majoritate) memoria foarte scurta??

    Apreciază

    1. Imi este teama ca putini vor intelege ce spui…nu degeaba ne pun etichete de corupti alte state din UE. Noi am fost in stare sa furam 98% din fondurile europene primite, in loc sa ne folosim de sansa aceasta uriasa pentru dezvoltarea tarii. Ca sa fie furati cat mai bine, au mimat ca sunt proiecte importante, au dirijat banii spre acestea, s-au angajat firme, acestea la randul au subcontractat lucrari…banii trecand prin mai multe maini s-au imputinat si nu au mai ajuns pentru lucrari, astfel ca acestea s-au executat foarte prost. In loc sa faca treaba de exemplu, de 1 milion de euro, au facut doar de 200.000 in teren, ceilalti 800.000 ajungand in alte buzunare.
      Lasitate si nepasare…de fapt acest fel de a fi, reflecta nivelul intelectual al unei mari parti a societatii romanesti. Glumesti, multi au zis ca sunt inconstient, nu stiu ce fac 🙂 A fost ca si cum ai fi luat un nomad si l-ai fi plimbatpe strazile unui oras european…nu ai pretentii sa inteleaga.
      Oamenii muntelui…mai sunt ici-colo, restul au devenit altceva. Salvamontisti din Busteni, conduceau jeepuri prin ariile protejate, locuri interzise accesului auto, faceau numai nenorociri. Ce pretentii sa mai avem cand chiar astfel de oameni isi bat joc de munte. A fost o poveste mai lunga acum in toamna. Erau cel putin 70 jeepuri, tavaleau cu masinile zona Babele-Releu Costila – Crucea de pe Caraiman, aveau acord tacit de la oamenii mediului, ai legii…le-am spus de cateva ori, dar erau prea deprinsi cu ilegalitatile si au inceput unii dintre ei sa comporte ca niste infractori, in special acei salvamontisti. Motiv pentru care a trebuit sa intervina in forta anumite institutii ale statului. Deci se poate vorbi de civilizatie in alte parti, de oameni ai muntelui in alte zone, aici, cu mici exceptii, suntem tot in perioada comunista.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.