Mormantul lui Samuel Schiel, Chihlimbar din Bucegi, momente si monumente!

O roca vulcanica gasita prin Bucegi; o sculptura naturala asemenea unei mici statuete; un urias lemn fosilizat… multe altele observate si cine stie cate mai sunt prin Bucegi. Sa nu uit de izvoarele minerale feruginoase:

a1

Spuneam in ultimul articol ca sigur am gasit acum niste ani… o bucata de chihlimbar negru pe munte, si asta dupa ce am vazut bucati similare la Muzeul Chihlimbarului din comuna Colti, jud. Buzau. La momentul respectiv nu a stiut nimeni sa-mi spuna ce poate fi, asta si pentru ca din poze nu prea iti dai seama. Iata insa ca am gasit pozele cu acel chihlimbar din Bucegi:

1

2Chihlimbar negru cu nuante verzi. Este un verde-albastrui…

Ar trebui sa ma mai duc pe acolo, poate 🙂

Despre Samuel Schiel au auzit toti din Busteni… ca a fost unul dintre fondatorii fabricii de hartie la 1882. Intr-o zi, noi, autorii de la „100 de pasi in timp” i-am gasit mormantul. Nu pun poza intreaga ca astfel de surprize vin la timpul lor:

3

Tot legat de Busteni, in medalionul de mai jos era un chip regal. In perioada comunista a disparut. E vorba de monumentul caporalului Musat de la gara Busteni… care are doua astfel de medalioane, in prezent goale… intr-unul era chipul regelui Ferdinand, in celalalt chipul reginei Maria. S-au pierdut!

7

bv1Hanul Rosu

bv2Si vechi si bine intretinuta

6

Steaguri…

9

10

11Deasupra bisericii din satul Alunis… printr-o zona stancoasa unde se spune ca ar fi fost un altar milenar. Nici biserica nu este prea noua… vine „doar” de prin 1277. Multumesc fotografului!

12Intrebarea de final: Cine este in imagine?!

Anunțuri

6 răspunsuri

  1. foarte frumoasa bucata de chihlimbar. primii crestini considerau ca acela care gaseste o bucata de chihlimbar, primeste dovada protectiei lui Dumnezeu asupra sa. este o piatra de mare valoare energetica.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Franz Iosef I

    Apreciat de 1 persoană

  3. Kalinderu ?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: